HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2011.01.06. 05:48 KömKel

Falusi krónikák: 4 napos szilveszter

Címkék: fikció szilveszter krónika

A falubeli fiatalok már novemberben erre a napra készültek, gyűjtötték gondosan a piákat, próbáltak pénzt kunyerálni valami menő ruhára a szülőktől. Mégiscsak gáz lenne ugyanabba a susis melegitőbe menni, mint tavaly.

Hogy miért volt az izgatottság?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ernő mindig is tudott bulikat szervezni, mindegyik buliját évekig emlegették még utána. Főleg azok a szülők, akiknek teherbe esett a lányuk... Meg persze azok is, akik a helyet adták a partikhoz, ugyanis olyan amortizáción esett át az adott épület, hogy a műemlékvédelem azonnali védettséget akart rárakatni, mint 21. századi romra. 


 

A nyárbúcsúztató buli olyan jól sikerült, hogy sikerült kivivniuk a persona non grata-jelzőt a faluban. (erről külön irunk majd, olyan jelentős esemény a falu életében)

Ősszel lázasan folytak a tárgyalások, hogy hol legyen a buli, ám az előzmények után senki sem akart ehhez asszisztálni. Végül a falu külterületén, az egyik borospincét sikerült megkaparintani, és a kis présházhoz hozzátoldottak három esküvői sátrat. Szereztek gázpalackos hőlégfúvókat, meg páran otthonról "kölcsönvették" az olajradiátorokat, és máris készen volt a fűtött bulisátor.

Készült több száz plakát, meghintették vele a környező falvakat, mindenki ezt a bulit emlegette, ott akart lenni. 
"White party" - hatalmas betűkkel ez tűnt legelőször szembe. Nem azért volt white, mert fehérben kötelező megjelenni, hanem mert arrafelé nem tolják el a havat télen, igy tökig hóban kell elkoslatni a pincéig.

"Zene: DJ Gatya" - ennél több nem is kellett senkinek, ez itt a környéken egyet jelent a féktelen szórakozással. Szegény Ernő nem ilyen néven akart hires lenni, de mivel minden egyes bulira ráment inge-gatyája, ráragadt ez a név.

Kicsit aggasztotta a három sátor, ezért kért kölcsön még hangfalakat, hogy tutira jól lehessen hallani mindent. Bár kevesellte az 1200 W-os hangerőt, többre nem futotta. A főpróbánál igy is a basszus ütemére pislogtak a közvilágitási lámpák a faluban, a távvezetékekről meg sülve potyogtak le a madarak.

December 31-én délutánra összeállt azért minden, fények, stroboszkóp, hang... Ernő a présház mellett állitotta fel a pultját, csibedrótból keritést húzott maga köré, hogy visszaverje a zeneszámokat kérő részegeket. Bekészitett magának pár üveg kólát, meg RedBullt, és egy gyerekpezsgőt éjfélre. Ugyanis antialkoholista volt, bevallása szerint őt a zene bóditotta el.

Este 8 körül szállingózni kezdtek az emberek, már jól beállitva, ahogy azt kell. A legelső gyalogos csapatnak volt a legszarabb, mert nekik kellett ösvényt vágni a hóba. Mert persze nem az úton jöttek, hanem a szántáson keresztül. A falubusz megállója ugyanis két kilométerre volt a helyszintől, toronyiránt.

9kor felcsendült a bulihimnusz, IHM-től a "Halál a májra", és kezdetét vette a buli. A csutkára feltekert hangerőt azonban nem birta a hálózat, és folyton lebaszta a kismegszakitót. Kitámasztották partvissal. Viszont a fűtés (az a pár darab olajradiátor) miatt DJ Gatya úgy érezte, még mindig nem az igazi a teljesitmény, ezért kikapcsoltatta azokat. Páran fázni kezdtek, hirtelen ötlettől vezérelve betörték a szomszéd présház ablakát, és hoztak onnan áramot a fűtésnek.

Közben a faluban a közvilágitási lámpák stroboszkópként villogtak a zene ütemére. Ráadásul a zenét kristálytisztán lehetett hallani mindenhol, még bent a lakásokban is. Elnyomta a Művelődési Házban tartott nosztalgia-bulit, a Demjén Szerelemvonatjára vonatozó emberek elvesztették a ritmust a felharsanó "I wanna fuck you"-tól. Innentől kezdve az a buli meg is halt, bár egyesek a Csavard fel a szőnyegem DJ Gatya mixére még próbáltak ropni egyet, de a felgyorsult ütemre egyedül a Parkinson-kóros Tóni bácsi tudott szeletelni.

11 órára betelt a pohár mindenkinél, és a Főtéren gyülekezve próbálták túlorditani a zenét. A tömeg megnyugtatására az egyik helyi rendőr és egy polgárőr elindultak a pincesor felé. Nem volt nehéz dolguk, széles csapás vezetett a helyszinig, meg mondjuk messziről villogott a hegyoldal, mint valami istenverte UFO leszállóhely. Mikor odaértek, fiatalok százait látták a sátrakban nyomorogni. Táncolni nem nagyon tudtak, csak a fejük mozgott ide-oda, mint a bólogatós kutyának.

Nagy nehezen eljutottak a DJ pultig, ám Ernő addigra már szögesdrótot is font a keritésébe, megközeliteni lehetetlennek bizonyult. A polgárőr figyelmem kivül hagyta a figyelmeztető táblát, és megmarkolta a drótfonatot. Pedig nem viccből volt kirakva a "Vigyázz! Nagyfeszültség!", DJ Gatya utálta, ha munka közben zavarják. Emberünk olyan táncot lenyomott a keritésbe csimpaszkodva, hogy többen a mobiljuk után kaptak, rögzitendő a feltörekvő tánctehetséget. Egy nagyobb basszusnál aztán szerencséjére el tudta ereszteni a drótot, kimerülten rogyott össze a fal tövében. A rendőr társa kikapta a közelében ácsorgó fiatalok kezéből az ásványvizes palackot és társának adta, majd ő is jól meghúzta az ijedelemre. Balszerencséjükre partidrog volt benne, 10 perc múlva a rendőrsippal a szájában, a polgárőrrel összekapaszkodva ugráltak a tánctér kellős közepén.

Éjfél előtt aztán beütött a krach, kifogyott a füstgépből a folyadék. A kannát meg a kocsi hátuljában hagyták, ahol a minuszoknak köszönhetően teljesen befagyott. Márpedig nincs éjfél füst nélkül, nincs idő kiolvasztani! Egyik srácnak eszébe jutott, hogy a feltört présházban látott valami hasznosat, két emberrel gyorsan elsiettek. Ki is hoztak a házból egy ládát, ami telis tele volt konzervdobozszerű tárgyakkal. 

Ködgyertya, 1943 - olvasták a 2 kg-os dobozokon. 

Gyorsan szétosztották egymás között, és elrohantak begyújtani. Azt nem tudta egyikük sem, hogy ezeket tankok elrejtéséhez használták a világháborúban, egy ilyen ködgyerta cirka 40x80 méteres területet füstöl be, 20 méteres magasságban. Begyújtották mindet, hamarosan sűrű füst lepte el a környéket. Még DJ Gatya se látta a laptop kijelzőjét, olyan közel hajolt hozzá, hogy orrával érintette a kijelzőt. Mivel érintőképernyő volt, átváltott az orral talált számra. 

A tömeg megmerevedett, egészen a refrénig. Aztán olyan pogózás vette kezdetét, hogy az ivópult mögött álló süket rocker örömkönnyeket hullatott.

Lent a faluban is ezzel a számmal köszöntött be az újév, bár páran bepróbálkoztak a Himnusszal, de lássuk be, a 

"Ne szólj bele, mer’ ez nem egy telefon

És hogy ha kihúzod a gyufát, hát jön a pofon"

sorra kicsit hülyén hangzik a "Hozz rá víg esztendőt".

A bulin közben elkapta a gépszij az ifjakat, a tömény füstben villogó stroboszkóptól teljes extázisba estek, táncoltak hajnalig.

Mivel a köd megrekedt a környéken, 3 nap és három éjjel ment a buli, amíg meg nem érkezett a megváltó szél, az aftepartykhoz szokott közönség észre sem vette az idő múlását.

A faluban már mindenki füldugót használt, az érzékenyebbek többet is egyszerre. A füst miatt nem tudták megközeliteni a buli helyszinét, így kénytelenek voltak tűrni... Mindenesetre a képviselőtestület a bölcsőde bővitéséről döntött, hiszen 9 hónap múlva gyerek-dömping várható.

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr52563694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2011.01.06. 12:46:23

hiiiiiiiiiiiiiiiihihihihihihi:-DDDDDDDDDDDDDD

(elképzeltem no!)

gyutyka 2011.01.06. 13:26:49

After Tarda. Hurrá!

anyacska7 2011.01.06. 16:30:29

Te aztán nem vagy semmi! Olyan jót röhögtem az irásodon, egy Karinty veszett el benned. Még visszatérek.

FritzTata 2011.01.06. 16:32:10

valahogy nem lepődöm meg, hogy szügyit meg gyutykát itt látom :-)

szögyi (törölt) 2011.01.06. 18:09:22

@FritzTata: Na és akkor Te mit keresel itt? Mindjárt szólok golyónak, hogy itt legyen egy kis méhecskézés ;)

FritzTata 2011.01.06. 18:40:09

@szögyi: a jó blogokat messziről kiszúrom, és mekk-elek nálam eddig is alap volt :-)

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.01.06. 20:07:38

Jó az asszony a házban- mondta Kőmíves Kelemen

trógerblogger 2011.01.06. 22:49:48

ha abbahagyod az írást megkeresünk, legyen bármilyen sűrű is a füst..... ;)
:DDD

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.06. 23:02:07

@trógerblogger:
Tardának csak a szinvonalát szeretném elérni, a csúfos végét nem :)

FritzTata 2011.01.07. 09:47:24

@Kőmíves Kelemen: A mekk-elek blogban a felújítás részt azért még folytatod, ugye? :-) Mert azt már erősen kezdem hiányolni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.07. 09:51:48

@FritzTata:
Igen, még folytatódik az is.
Csak annyi mindenen jár az agyam, hogy a jó ötleteket mindig elfelejtem... asszem az emlékeztető notesz nem hülyeség.

Mokele-Mbembe 2011.01.07. 16:24:13

de nagy a tolongás itt...

A pontosság kedvéért: a "Halál a májra" az vagy Sing-Sing, vagy Kerozin, de nem IHM

szögyi (törölt) 2011.01.08. 11:22:36

@Mokele-Mbembe: Az "eredeti" IHM-szám, az az "Anyáddal jártam" címmel szerepel az első lemezükön (vagy CD-jükön). De amúgy minden koncerten eléneklik így is, úgy is (két évig jártam utánuk az országot a lányom dilijéből kifolyólag). Sőt, nem csak éneklik, csinálják is, valami elképesztő ami ott folyik a színpad mögött.... meg utána....

FritzTata 2011.01.10. 10:40:36

@szögyi: most ezt úgy mondod, mintha te megbotránkoznál az ilyen ivós bulikon :-)

szögyi (törölt) 2011.01.10. 15:25:23

@FritzTata: Na, akkor képzeld el azt a mennyiséget, amitől én besokallok. Hirtelen már nem is tudom, honnan származik az idézet:
"Rockzenésszel ne állj le inni."

FritzTata 2011.01.10. 15:50:26

@szögyi: van pár rockzenész ismerősöm... :-)
süti beállítások módosítása