HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2011.07.04. 06:45 KömKel

Falusi krónikák: Tésztaszörny

Címkék: buli fikció krónika djgatya

 Ahogy a korábbi posztban emlitettem, volt Ernőnek egy utolsó bulija, ami után kitiltották a faluból, mint rendezvényszervezőt. Ugyanis valóra vált egy rémálom a nyár végén, bár a horror rajongók és az UFO hivők mai napig áhitattal emlegetik a napot. Hogy mi történt?

Nyáron ugyebár ott a nyári szünet, és az iskolai menza üresen tátong hónapokig kihasználatlanul. Ezt az időszakot néha szakitják meg esküvők, kisebb bálok, de konkurenciaként ott a sportcsarnok és a művház is. Ezt használta ki Ernő is, amikor egy nyárbúcsúztató bulival kivánta lezárni a bikinis időszakot. A másik két helyről már korábban kitiltották (emlékezetes bulik, talán megemlékezünk róluk), és nagy előnyt jelentett az is, hogy előre, kápéban villantotta a bérleti dijat.

Mondjuk ez is ritkaságszámba ment nála, mert általában utólag - a belépődijak árából - szokta kifizetni a bérlést. Azaz jobban mondva mindig abból szerette volna, csak soha nem jött be annyi bevétel, hogy ezt és a keletkezett károkat fedezze. Idén azonban sikerült meggyőznie pár zenebuzit, hogy az őáltala kiirt empéhármak tartalmazzák az összes hangsávot, túlszárnyalva a bakelitet is. Bevették. Jobban mondva megvették, extra áron.

A lényeg tehát, hogy az iskolaigazgatónő Jucikát elkápráztatta a felvillantott húszezresekkel. Mind a kettővel. A szerződés megköttetett, DJ Gatya rohant is a plakátokat gyártani. Természetesen otthon a Metros lézernyomtatóval, a papirboltban vásárolt szines A4-es lapokra. Apja kurvára csodálkozott, hogy a három napos nyomtatóból hogy a picsába fogyhatott ki a tinta ilyen hamar. Visszavitte garanciába, ahonnét aztán pár nap múlva hivták telefonon, hogy több ezer oldalt nyomtattak a géppel, még a műanyag görgők is elolvadtak a hőtől...

 

A környéket pedig elárasztották a bulira invitáló plakátok. Szépen lehetett látni a plakátozás nyomvonalát, ahogyan halványodtak a lenyomatok. A harmadik faluba érve nem csak a 2000-ért tankolt benzin fogyott ki a kocsiból, hanem a plakátokon is át kellett golyóstollal irni az időpontot és a helyszint.

Egy héttel a buli előtt már megkapták a termet, lehetett kezdeni a diszitést. A haveri körből ellopkodta mindenki otthonról a karácsonyi diszitéseket, ezek voltak hivatottak eltakarni a mennyezeti szocreál lámpatesteket. Hogy ne legyen később keveredés, lámpasoronként más-más rakhatta a diszeit. Szegény Salamon csak a Hanuka lámpást tudta elhozni otthonról, meg egy két Dávid csillaggal ékesitette a sorát. A többiek megszánták, és összedobták a szaloncukrokat, igy pluszban ezeket még felrakhatta.

Kisebb vita alakult ki azon, hogy mit kezdjenek az utca felé néző hatalmas ablakokkal. Végül a többség az elsötétités mellett szavazott, ezért aztán teleragasztgatták papirlapokkal.

Az előtérben kapott helyet a büfé, a kisebbik előtérben pedig a jegypénztár. Ernő mindig azon bukott eddig, hogy a büfében és a kapunál is ismerősök álltak, és 5 falu körzetében mindig akadtak haverok, akiket beengedtek ingyen, vagy kaptak egy kis dugipiát. 5 ember persze rohadt sok ismerőst/havert/rokont tud összeszedni, igy lényegében a bulizók 90%-a ingyen jött be, és a féláron piált.

- Hát bazzeg, nehogymár nyócszázért adjad a pohár agancsos kólát, amikor otthon 5000-ből bekeverek neked két litert. Itt van egy ötszázas...

Tehát kitalálta, hogy mindenkire kámzsát ad, és Sikoly-maszkot, igy nem lehet jópofizni. A kámzsát később módositotta fürdőköpenyre, mert az volt mindenkinek. Mondjuk ezzel a macsó csajozást ki is lőtte részükről, hiszen a naftalinszagú (rózsaszin vagy kék, esetleg fehér) köpeny kevésbé vonzotta az izompólóra és tetovált karra vágyó kis ribancokat. Kompromisszumképpen megegyeztek, hogy bizonyos bevétel felett átöltözhetnek, onnantól nem érdekes a bevétel.

A buli hire hamar elterjedt a környéken, mindenki erre spórolt, szolizott, szoktatta a máját. Elvileg este 8-tól indult a party, de a falu kocsmái már délután megteltek flitteres luvnyákkal és zselézett köcsögökkel. A helyi tévé forgatott is, azt hitték itt lesz a melegfelvonulás. Mások szerint inkább a közeli város C&A-ja tartott divatbemutatót, és onnan szalajtották a sok fiatalt.

8-kor aztán mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy DJ Gatya ismét bulit tart, mert a Barátok Közt indulószignálját már elnyomta a több száz (ezer) watton dübörgő zene. A rutinosabbak persze már a plakátok feltűnésekor bevésték a naptárba ezt a napot, és inkább anyóslátogatásra mentek.

A buli rendben folyt, de Ernőt idegesitette, hogy a pultjához könnyen hozzáférnek, és állandóan basztatják munka közben. Ezért aztán kis feszegetés árán felnyitotta a konyhába vezető ajtót, és átcuccolt a menza kiadóablaka mögé. Ott aztán az üvegablak mögött már békére talált, nyomathatta a jobbnál jobb zenéket.

Néha mikor kifogyott a Red Bullból, bekevert egy bikabőgést két szám közé, és egy maszkos fürdőköpenyes alak már hozta is a folyékony energiát. A sokadik forduló után azonban mások is felfedezték a konyhaajtót, és az atomrészeg emberek elkezdtek befelé szállingózni. Kezdetben csak félreeső zugot kerestek, később azonban felfedezték a kamrát is.

(A sulinyitásig két hét volt hátra, a raktárakat feltöltötték már, sőt a jövő heti befőzések miatt még a közlekedőkben is álltak a gyümölcsök.)

A hűtőkamrában csak tojást találtak a felfedezők, de azt raklapszámra (a helyi csirketelep itt tárolta a hűtőházuk karbantartása miatt a készletét). Kezdetben egy-egy kósza tojás szelte át a légteret, és csattant szét a falon, majd tucatszámra hordták ki azokat. Hamarosan tojáscsata kezdődött, amit az UV megvilágitás meglehetősen szürreálissá tett. Hogy ne csússzon annyira a padló, felszórták liszttel, jó vastagon. Az egyik budigárd rohadt nagyot taknyolt igy is, kezében pár karton tejjel. A csajának akart Pina Colada koktélt csinálni, de nem talált hozzá kókuszlikőrt. Fehérnek meg jó lett volna a tej is... Szóval kicsit berágott, de hogy ne kelljen felmosnia a padlót, bekapcsolta inkább a fűtést. Radiátort és padlófűtést egyaránt. Majd felszárad.

Mikor elfogyott a tojás, előkerültek a paradicsomok, és a keménymag azzal kezdte irtani egymást. Az érzékenyebb többség ekkor már az udvaron ropta tovább, számukra ez a buli kezdett túlságosan szétesni.

A faluban meglepetéssel konstatálták, hogy a zene hajnalban elhallgatott, és a maradék 2-3 órát reggelig békésen tudták végigaludni.

A délre odarendelt takaritók (Juci néni adta őket is bérbe) szabályosan sokkot kaptak. Kintről az utcáról a leragasztott ablaküvegeken felfröccsent foltokat láttak mindenhol, és mikor az egyik résen benéztek, mindenhol vér volt. Sikolyuk sokáig visszhangzott, néhány részegen az árokban alvó fiatal a füléhez kapott:

- Vedd lejjebb a magasat, Gatyaaa!

Végül a telefonálásra megérkeztek a zsaruk is, nyomukban a szenzációt szimatoló helyi tévéssel. Együtt, egymást támogatva merészkedtek beljebb, ahol az udvaron is hasonló kép fogadta őket. A kezdeti rémület után észrevették a rengeteg roncsolt paradicsomot, amitől lenyugodtak.

Az ebédlőbe érve azonban kapták a második sokkot, mert a padlót vastagon boritotta valami nyúlós anyag, ami ráadásul a rohadt melegbe még púposodott is helyenként, sőt kicsit hullámzott. A mennyezetről valami barna trutyi csöpögött lefelé. A terem sarkából nyögés hallatszott, és egy kéz emelkedett a magasba, majd egy fej és egy felsőtest is követte. Úgy nézett ki az egész, mintha valaki most születne meg a nyálkából. Miután a kéz utat tört magának, előbukkant egy kék szőrös test,  megnyúlt hófehér arccal. A lemerevedett rendőr lábát egyszercsak megragadta valami a nyálkából, amitől mindenki orditva menekült el, még a tévés is elejtette a húszezer forintos kameráját.

A később Youtube-ra felrakott felvételen látszódik, ahogy a tésztaszörny készül megszülni további gyermekeit. Az erősen remegő képű rövidfilm bejárta a világhálót, sokan az új Blair Witch-projectként emlegették. 

Sajnos a jogdijakból Ernőnek nem jutott, igy méltóan előadói nevéhez, erre a bulira is ráment inge-gatyája...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr643035688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása