HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2011.12.16. 09:57 KömKel

Falusi krónikák: A magyar beteg

Címkék: fikció kóma kommuzimus

Enikő nővér óvatosan haladt az ágytállal a félhomályos folyosón, kerülgetve a víztócsákat, amik a mennyezeti beázásoktól egyre csak növekedtek a 30 éves mozaiklapon.

- Legalább könnyebb lesz felmosnia Katikának, nem kell vödröznie - gondolta keserűen.

A kórház amúgy is egy lepusztult épület volt, ezt a részleget pedig pláne elhanyagolták. Hiszen a kómában fekvőknek nem mindegy, hogy hol fekszenek? A részleghez érve megcsapta az a jellegzetes bűz, amit már 10 éve nem tudott megszokni, akárhogyan is próbálta. Szellőztetni nem lehet, mert az ablakok nem nyílnak. Kiesnek a keretből, ha megpróbálja... Szerencsére ha kicsit feltámad a szél, a réseken keresztül kiviszi a szag egy részét, sajnos persze a meleggel együtt.

Az ajtóból még visszafordult, végignézett ezeken a szerencsétleneken. Sokuk már hosszú-hosszú ideje alussza mély álmát, a szeretteik pedig egyre kopó reménnyel várják a csodát. Sóhajtott egyet. Mintha ezt meghallotta volna, egy négyzetméternyi vakolat vált le a mennyezetről, és esett rá egyenesen az egyik betegre.

Rémülten rohant át a porfelhőn, és dobálta félre a vakolatdarabokat a betegéről. Semmit sem látott, ám hirtelen megérezte, ahogy a férfi megmozdul alatta. Most már azért felsikoltott.

 

 

Hívására megjelentek páran segiteni neki, és a törmelék alól kiszabaditott férfit tényleg ébren találták. Szemei értelmet sugároztak, bár kiszáradt, évek óta nem használt torkából a hörgésen kivül nem sikerült mást kipréselnie. Az egyik nővér megelégelte a porfelhőt, és ablakot nyitott. Miután kibányászták a rázuhant ablakszárny alól, vele együtt vitték át a gyengélkedőbe. A szobák hűen tükrözték a cseberből-vederbe állapotot, bár itt legalább viszonylagos tisztaság volt, a lepergő vakolatot az évenkénti tisztasági meszelés rétege még a helyén tartotta.

A frissen felébredt kómás beteg körül sürgölődtek a doktorok, akiknek hirtelen fontossá vált az eddig méltatlanul kezelt férfi.

- Polgár Ede. Ez az Ön neve? - kérdezte egy szakállas doktor, a kórlapot nézegetve.

Az ágyon fekvő beteg erőtlenül bólintott.

- Nagyszerű, ezek szerint emlékszik. Mit... - váratlanul megcsörrent a mobilja, zsebéből előkapva felvette.

- Ne most, drágám, rendkivül fontos dolgom van! Persze, vedd csak meg nyugodtan.

Az érintőképernyőt nyomogatva elnémitotta a telefont. Ede kimeredt szemekkel nézte.

- Ez csak egy mobiltelefon. Rengeteg újdonság vár magára! Huszonhárom év kóma után tért magához! - lelkendezett az orvos.

Ede nyelt egy nagyot, majd elájult.

- Khmm... kedves kolléga, talán meg kellene várni a tényközlésekkel a pszichiátert.

Az orvosok még vizsgálgatták egy ideig a beájult csodabeteget, majd távoztak értekezletet ülni, sajtótájékoztatót tartani.

Hamarosan megérkezett a pszichiáter, aki már ismét ébren találta Edét.

- Üdvözlöm, a kórház pszichiátere vagyok, Dr. Frank Eszter.

- Üd...üdvözlöm, doktornő. - a hangja még rekedtes volt, de egyre jobban és tisztábban érthető. - Hol vagyok?

- Budapesten, a Honvéd Kórházban. Tudja milyen évet írunk?

- Az egyik doki szerint 23 évig voltam kómában...

A doktornő bólintott.

- 2011 van most. Rengeteg dolgot kell bepótolnia, sok újdonság vár magára. Most pihenjen.

Ede engedelmesen behunyta a szemét, ám mielőtt a másik behúzta volna maga mögött az ajtót, utánakiáltott:

- Még mindig kommunizmus van?

Dr. Frank visszaült az ágya szélére, és megfogta a kezét.

- Ezek szerint emlékszik, mi történt.

A férfi bólintott.

- Maga öngyilkos akart lenni, tiltakozásul a kommunista rendszer ellen.

Ismét bólintás.

- Emiatt került kómába. Azonban a kommunizmus megbukott, a Szovjetúnió szétbomlott, a határaink megnyiltak. Csatlakoztunk az Európa Únióhoz, számos szabad választásunk volt azóta. Demokratizmus Demokrácia van nálunk is, Ede.

A férfi mosolygott.

- Bekapcsolom magának a televiziót. Rengeteg csatorna közül válogathat, tessék a távirányitó.

A falon lévő lapostévé életre kelt, amit Ede eddig egy túl magasra elhelyezett tükörnek gondolt. A távirányitót kezdetben nehezen tudta kezelni, Enikő segitett neki. Egész éjszaka tévézett, a szoba ajtaja alatt folyamatosan villództak a fények.

Másnap a tolószékben ülve körbevitték a kórházban, szívott egy kis friss levegőt. Ám legjobban még mindig a tévé érdekelte, szívta magába az információkat.

Csodás gyógyulása hamar hír lett, újságírók rohamozták meg a kórházat. Az igazgatónak sikerült lecsillapitani őket, egy délutáni sajtótájékoztató igéretével, ahol Ede is megjelenik, és válaszol a kérdésekre.

Délutánra elkészült a pulpitus, kisminkelve, bemikrofonozva, büszkén feszitve ott állt az egész orvosi kar, mintha az ő érdemük lenne a csodás felébredés. A teremben fényképezővel, kamerával, diktafonnal felszerelt embertömeg zsongott, mindenki a betegre várt. 

Enikő még megnézte magát utoljára a tükörben, igazitott egyet a haján, és elindult a betegért. Benyitott az ajtón, ám a látványtól földbe gyökerezett a lába. Éles sikolyát a sajtótájékoztatón is hallották, és az éleseszűbb riporterek az orvosokat is megelőzve rontottak a szobába.

Ahol éppen a biztonsági őr és Enikő próbálta leszedni a fűtéscsőről az élettelenül himbálózó testet. A szemfüles fotós a holttest mellett lefotózta a búcsúlevelet is, amelyen nagybetűkkel ennyi állt:

MÉG MINDIG KOMMUNIZMUS VAN!

Háttérben szólt a tévé, a miniszterelnök éppen a legújabb törvényeket ismertette. Momentán senkit sem érdekelt...

Enikő nővér óvatosan haladt az ágytállal a félhomályos folyosón, kerülgetve a víztócsákat, amik a mennyezeti beázásoktól egyre csak növekedtek a 30 éves mozaiklapon.

Sorban haladt a rábízott betegekkel, némán végezve dolgát. Kihez szóljon? Itt mindenki kómában fekszik...

Ám az utolsó betegnek szeliden megsimogatta az arcát.

- Remélem mire ismét felébredsz, tényleg demokrácia lesz. Aludj jól, Ede. Csak ha lehet, ne tartson ismét 23 évig...

81 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr623468051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem lesz többé hálapénz. Vagy de... 2011.12.17. 19:10:16

Lám, a Fidesz hű a választási ígéreteihez: kifehéríti a gazdaságot és egyszer s mindenkorra eltörli a baksist az egészségügyben. Nem lesz többé hálapénz! Le a borravalóval! Ebugatta himpellérei, majd lesz itt rend, akárki meglássa!  Kedden 255 ige...

Trackback: A folyamatban lévő hazaárulás A Magyar Köztársaság emlékezete 2011.12.17. 17:41:46

Hazaárulás vagyon folyamatban feleim. Ez egy nagyon kemény szó, de vannak pillanatok, amikor kemény szavakkal lehet csak leírni az igazságot. A hazaáruló szó, amúgy megkopott, elvesztette jelentőségét, hisz annyi március tizenötödikén és október huszon...

Trackback: Ápol, eltakar Miért nem megoldás országot váltani? 2011.12.17. 17:40:38

Sosem voltam melldöngető hazafi. Mindig gyanakodással és cinizmussal eltelten figyeltem azokat, akik képesek voltak elérzékenyülni _minden_ pillanatban a himnuszon, akiknek a Szent Korona több volt, mint egy tárgy, akik Árpádig bírták visszavezetni a c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szögyi (törölt) 2011.12.16. 19:06:34

Ez most igaz történet? Mert lehetne...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.16. 19:08:07

@szögyi:
Ott van, hogy fikcijóóóó, teeee :D

De sajnos nagyjából a reális képet tükrözi mind az egészségügy állapotát tekintve, mind a tanulságot...

ellenszenvesfigura 2011.12.17. 11:02:29

az alapötlet jó, a megvalósítás elég hatásvadász.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.12.17. 11:02:42

Na, szép! Az ilyen sztorik alapozzák meg a mindenkori kormányzat egészségügyi alapvetését:
"A kórházakat lepusztulni hagyni nem kell félnetek jó lesz..."
Fél négyzetméter vakolatot minden beteg képébe az elfekvőn, aztán vagy megmurdel, és az jó, vagy magához tér, és az is jó.

2011.12.17. 11:06:59

Arra ébredne, hogy még mindig túl sok az ormányos, csak most ÁVH-s kommunista helyett liberális demokratának nevezik magukat.

hhh. 2011.12.17. 11:07:33

hja, bekapcsolta a TV-t, és meglátta Kovács Lászlót...

JohnHenry 2011.12.17. 11:08:42

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: @hhh.: húzzatok vissza a kő alá, ahonnan előbújtatok!

exkalibur 2011.12.17. 11:18:44

Mondjuk a Honvédkórház helyett lehetett volna másikat írni mert a Honvéd jelenleg az egyik legmodernebb kórház az országban.

bebe tv 2011.12.17. 11:26:47

@hhh.: hát abban a 4 közszolgálatiban a Kovács Lászlót nem igen láthatta meg az Edénk. Leginkább a Szijjártót a Lázárt meg az Orbánt.
A Lázzárról meg azt hitte, hogy az még az a régi, csak felvarratta a tokáit.

Beru 2011.12.17. 12:04:17

nem demokratizmus az, hanem demokrácia. Úgy hívják.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.17. 12:07:08

Én ezt a véget vártam:
-Úúú, néztem sokat a tévét! Felvettünk egy csomó IMF hitelt! Úúú de jó, habzsolom kétpofára, ahogy ti is. Ez az Orbán... ez tényleg nem akar még több IMF hitelt felvenni? Hogy képzeli???

Martian (törölt) 2011.12.17. 12:10:41

Még mindig kommunizmus van... csak a politbüro nem Moszkvában, hanem Brüsszelben van!

kpityu2 2011.12.17. 12:12:12

Szabadon választott kétharmad. Még demokrácia van. Úgy három évig.

sárkányfő 2011.12.17. 12:17:35

ha már kommunizmus... a komcsi 3/3-as ügynökök aktáik mikor lesznek nyilvánosságra hozva? ja, hogy soha? Orbánnak csak egy szavába kerülne... bármikor, 24 óra alatt... pénzbe se kerülne... de Orbán nem teszi meg. A spicliket fedezi, a spiclik oldalán van... az áldozatok? ők le vannak szarva.

Steppenwolf 2011.12.17. 12:21:21

@bebe tv: Pont a napokban láttam a vén kujon Kovácsot az M1 és a Duna valamelyik beszélgetős műsorában fröcsögni, de nem érdekes.

Red shield representatíve 2011.12.17. 12:39:15

@Martian: "Még mindig kommunizmus van... csak a politbüro nem Moszkvában, hanem Brüsszelben van! "
- Ha Orbán kiutazik, akkor a főtitkár is.

Tapogatott Kukorica 2011.12.17. 12:55:22

Egesz ejaszaka nezte a tevet.
Biztos racsodalkozott nehany uj csatorna ejfel utani kinalatara :D

messi-asz 2011.12.17. 13:01:46

nincs is kommunizmus

feudális áldemokratikus kommunista náci fides diktatúra van

messi-asz 2011.12.17. 13:03:24

@sárkányfő: arra a kétharmad sem elég... ;)

annak az akciónak "harakiri" lenne a fedőneve...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.17. 13:28:50

"Az egyik nővér megelégelte a porfelhőt, és ablakot nyitott. Miután kibányászták a rázuhant ablakszárny alól, vele együtt vitték át a gyengélkedőbe. "

Jeeee.
Mondjuk nemrég jártam egy elfekvőben. A post kismiska ahhoz képest, ami ott volt.

[megmondoember] 2011.12.17. 13:39:44

Kiváló írás, tartalmi és szerkezeti szempontból is. Gratula!

hallari 2011.12.17. 13:42:14

@kpityu2: szabadon választott kétharmad, igen. Akik gőzerővel azon dolgoznak, hogy a választás szabadságát minél szűkebb keretek közé vonják, és ha leszavazzák őket, akkor a nehezen módosítható törvényekkel tartsák fenn a valóságtól elrugaszkodott rendszerüket... Nem erre kaptak felhatalmazást, hanem a korrupció megszüntetésére és az ország felvirágoztatására. Ehhez képest összerúgták a port szinte az összes eddigi támogatónkkal, a forint árfolyamát a mélybe lökték és a végtörlesztéssel is csak saját magukat mentették. Valamint ott vannak még az extra sarcok, a 420 Ft fölötti gázolajár és jövőre a bokrosi mértéket megszégyenítő megszorítások, amik még fájdalmasabbak lesznek, ha egész Európát magunk ellen hangoljuk, és senki nem támogat bennünket. Mert az arabok/kínaiak nem fognak, ez már most látszik...

proletar 2011.12.17. 13:42:53

"dr Frank Eszter" - muhaha!

Szabu 2011.12.17. 13:44:30

Szar a befejezés.

Gabe Walker 2011.12.17. 14:00:08

@hallari: Ez ebben a formában nem igaz, hogy mire kaptak felhatalmazást, mert arra kaptak, hogy... ... tulajdonképpen bármire, mert programjuk az nem volt.

evol 2011.12.17. 14:02:25

Nem értem a legvégét. Felakasztotta magát, de nem meghalt, hanem kómába esett megint? Ezt hogy csinálta?

2011.12.17. 14:24:42

@endike: Az olcsóbb IMF hitel miért rosszabb a drága piaci hitelnél?

kvadrillio 2011.12.17. 15:12:19

...sakkor a beteg felült az ágyon, kezébe vette.....a távirányítót és bekapcsolta vele a tévét, MEGJELENT A KÉPERNYŐN AZ X-FAKTOR !.... mire betegünk felkiáltott: JAJJJJJJJ !!! CSAK EZT NE !!!!! INKÁBB A KÓÓÓÓMA !

:o)

Mr. Waszabi 2011.12.17. 15:17:01

@Bóvli kormány, Bóvli Orbán takarodj!: ez halálosss:)
"Escape from Victory" - ez viszi a pálmát:)

Mr. Waszabi 2011.12.17. 15:18:11

Feltámad a magyar szépirodalom. Szép írás.

BelaVak 2011.12.17. 15:43:40

waszabi:
Lassan varhatjuk az uj Kafkakat, Orkenyeket kiviragozni. A jo taptalaj mar megvan. :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.17. 15:55:10

@Ylim: így van! Mindegy milyen hitel, csak kétpofára lehessen habzsolni.

radikalisviccek 2011.12.17. 16:06:07

a miniszterelnök beszédekor már felaggatta magát.
Nyilván a fasszopó Biszkuval készült interjút látta utoljára, vagy Dobrev Klárikáról valami anyagot.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.17. 16:08:25

Csak az 50-es években építettük a kommunizmust. Utána a szocializus jött. Majd egy darabig a kapitalizmus reszelgettük és most Ovi szobrának talapzatát suvickoljuk fényesre! Élljen népünk bölcs és szeretett vezére!

Cirrus 2011.12.17. 16:08:59

Mondjuk távszabályzó már vagy 30 éve van, és én a lapostévét sem gondoltam volna tükörnek (főleg mert nem tükröződik), a sci-fi-kben már régen is ilyenek voltak.

Egyébként viszonylag szabad kommunizmus volt, a vége felé egyre inkább, senki nem volt éhes, nem dicsőíteni akarom, de ezért senkinek nem lett volna oka öngyilkosságra, szóval bocs, de szerintem ez hülyeség, és a sztori is elég lapos.

hallari 2011.12.17. 16:18:07

@Gabe Walker: ebben végülis igazad van, én arra gondoltam, hogy mivel a Fidesz az MSZP törvénytelenségeivel és az ország romló kilátásaival szemben határozta meg magát, ezért joggal hihette az egyszerű polgár, hogy most erőfeszítéseket fognak tenni ezeknek a céloknak a megvalósításáért. Legalábbis így lett volna elegáns.

De érdekes módon a Fidesztől ezt soha nem hallottam :" A KÉTHARMAD KÖTELEZ". Ha másra nem is, de legalább az adott szavuk megtartására.

Martian (törölt) 2011.12.17. 16:34:38

@sárkányfő:
1. hülye, aki mondja,
2. Moszkvában is centralizált bürokratikus vízfejjel akarták megvalósítani a "fejlettséget" - nem sikerült.

Természetesen egy konföderatív Európa vállalható.

odamondó 2011.12.17. 16:39:48

vicces írás.

Engem az jobban szíven ütött amikor legutoljára beszélgettem épp erről szüleimmel és mondták soha életükben nem gondolták volna 90-ben hogy a rendszerváltás után 20 évvel a magyar rosszabbul fog élni mint korábban.

Az írásban ott a probléma, hogy 23 évvel ezelőtt ('88) senki nem akart öngyilkos lenni a kommunizmus miatt. Pont hogy a váltás után pár évvel amikor sok ember elvesztette munkáját, reménytelen lett az élete, jött egy öngyilkossági hullám.

]{udarauszkasz 2011.12.17. 17:45:15

ongyilkossagi hullam most is lesz.

messi-asz 2011.12.17. 17:48:35

@]{udarauszkasz: hullád? mér meg ölöd magad?

akkor jönnek majd az öngyilkoshullámlovasok...

messi-asz 2011.12.17. 17:50:15

@]{udarauszkasz: kérlek netedd... mmost amikor a kánaaán felé épp befordulunk a kanyar után ott van a jólét... félúton vagyunk... ezt a párt évet kibírod foggal örömmel is... majd kapsz ajándékcsomagot a lázártól....

ne legyél öngyilkos... a problémáktól, ellenségtől a fides megvéd !!!!

messi-asz 2011.12.17. 17:51:55

erről is a fides jut eszembe... de hogy miért is?

"Tömeges vöcsököngyilkosság Utahban. A vándormadarak magasról összetévesztették a betont a víztükörrel, és fejjel előre becsapódtak."

index.hu/tudomany/2011/12/16/tomeges_vocsokongyilkossag_utahban/

]{udarauszkasz 2011.12.17. 17:55:59

nem en. De joparan az orszagban....

]{udarauszkasz 2011.12.17. 17:57:35

en 2 nyelven beszelek, a parom majdcsak megtanul, aztan huzunk innen elfele, ha mast nem, legalabb dolgozni.

Mesterlövész 2011.12.17. 18:51:44

orbánc, te még annyit sem érsz, hogy miattad nagy betűvel kezdjem a mondatot.

Mesterlövész 2011.12.17. 18:52:35

@]{udarauszkasz: Nekem is szerencsém van, hogy a gimnáziumba bekerüléskor anno a német nemzetiségi csoportot választottam.

sexycsajszi · http://goo.gl/QchxK 2011.12.17. 19:07:37

akár de ha ránézel erre: goo.gl/QchxK
akkor meglátod hogy nem

sárkányfő 2011.12.17. 19:59:41

@Martian: jóember, gondolkodj már el csak egy másodpercre. ha épp józan vagy.

az EU-ba mi kértünk a felvételünk, mi szavaztuk meg, és ha akarnánk ki is léphetnénk, bár nagy hülyesége lenne, mert rengeteg gazdasági-politikai előnyünk származik a tagságból, a sokmilliárd direkt támogatásról nem is szólva...
Moszkva ezzel szemben katonai erővel elfoglalt minket, gyarmatosított, itt állomásoztatta a csapatait, megfosztotta a népet a szabadságtól, kommunista diktatúrát vezetett be, vérbe fojtotta a forradalmunkat, stb, lehetne sorolni. Tűz és víz, ég és föld a kettő.
Persze akinek ez nem evidens, abba kár a szó...

]{udarauszkasz 2011.12.17. 20:36:10

@sárkányfő: Az oroszok eladtak a nyugatiaknak a kelet-europai terseget. Nemcsak minket, de Lengyelorszagot,Csehorszagot,Szlovakiat is. Aki csak egy kicsit is gondolkozik, az belatja, hogy egy vasfuggonyt megnyito magyar hataror, es nehany NDK-s turista nem fog tudni osszeomlasztani egy evtizedeken at fennallo tarsadalmi,politikai rendszert, a hozzatartozo szuperhatalommal egyutt. Ez le lett kartyazva a hatterben.

]{udarauszkasz 2011.12.17. 20:39:13

Az eredeti forgatokonyv szerint egyebkent az NDK rohanta volna le az NSZK-t 1991 tajan, ha jol emlekszem, Fuldanal leptek volna at a hatart, es ott vagtak volna kette az NSZK-t, gyakorlatilag az iparosodott Bajororszagot levagva az eszaki tersegekrol, tobbek kozott Bonnrol, a fovarosrol. Az uj vilaghaborut hagyomanyos fegyverekkel vivtak volna meg. A tervek talan meg meg is vannak valamelyik muzeumban, ha jol tom.

Törperő · http://torpero.blog.hu/ 2011.12.17. 20:39:29

Én is szeretnék 23 évig kómába esni, majd arra ébredni,hogy ismét kommunizmus van.

]{udarauszkasz 2011.12.17. 20:45:29

@Törperő: Ami jon, az is hasonlo lesz, csak most az igazi, durva szovjet mintara. Ugy hivjak majd: Egyesult Vilagkormany.

Martian (törölt) 2011.12.17. 20:47:29

@sárkányfő: én nem a mi helyzetünkre hivatkozom, hanem a mai EU alapjait képező elvek és gyakorlat félresikerült mivoltáról.
Voluntarista bürokráciával nem lehet versenyképes nagyhatalmat gyártani.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.17. 20:54:59

@]{udarauszkasz: @Törperő:

Nem akartam beleugatni, mert azt hiszem eléggé egyértelmű az álláspontom a posztból következően is...

De nagyapám is, apám is, én is azt hallgattam gyerekkorom óta, hogy "csak még egy kicsit kell kibirni és jobb lesz".
Az emberek nagy többsége kurvára leszarja, hogy Magyarországot a zsidók vagy a németek, esetleg az EU csatolja magához, mert mindenkinek EGY élete van, és a "hanyatló Nyugat" évtizedek óta kurva jól elvan a hanyatlásával, ergo jobban élnek. Minden NORMÁLIS embernek ez a célja: önmaga és családja jóléte.
Ha ez megvan, akkor lehet nagymagyarkodni, meg verni a szuveniritásra a mellünket.
Amig viszont a betyárgatyából kilóg a szaros picsánk, és az utolsó birkát is elveszi tőlünk a politikai elit, addig mi értelme?

Tartsatok gyávának, de a 21.században én inkább megdöglök jólétben és biztositom a gyerekeim jövőjét "gyarmatként", minthogy éhendögöljek, és jóllakassam a politikusainkat kurva független magyarként.

Azon gondolkozzon már el minden melldöngető, hogy a hires magyarjaink miért mind külföldön értek el sikereket? Miért ott éltek és haltak meg?

]{udarauszkasz 2011.12.17. 21:09:09

@Kőmíves Kelemen: En eleg sokat vagyok nyugaton, es hat 10 evvel ezelott azert tenyleg jobb volt, mint manapsag. Az viszont teny, hogy a tozsgyokeres nemet, es osztrak, meg most is jol el. A vendegmunkasok pedig csinaljak a retekmunkat, a tozsgyokeresek meg eltunyulnak, mert nem tanulnak meg dolgozni. Foleg a varosiak. Meg nem hanyatlik, de fog. Ennek ellenere nekem is jobban huz nyugatra, mert Magyarorszagon mar tenyleg nem lehet megelni, nincs mire tervezni. Ha valaki nem all itt a talpara nagyon gyorsan, es nagyon kemenyen, akkor par evtized alatt ez az orszag egyszeruen megszunik letezni, es ezt en nem fogom megvarni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.17. 21:22:07

@]{udarauszkasz:
Én még egy kis ideig kivárok, mert nincs kedvem megint költözni, pár éve jöttem haza.

De ha nem változik GYÖKERESEN meg az egész, akkor tényleg tipli vissza, családostól.

A tunyuló nyugati "őslakosságról" a véleményeddel egyetértek, viszont hozzáteszem, hogy pont emiatt lehet nagyon jól megélni odakint, ha szorgalmas az ember.

]{udarauszkasz 2011.12.17. 21:27:58

@Kőmíves Kelemen: ez igaz. Csak olyan helyre kell nyulni, ahol nem darazsak hemzsegnek a bodonben, hanem mez, es ehhez nem is olyan keves szerencse kell. Nekem nem volt, kiraboltak, az exfonokom 1600eurommal log, munkanelkuli lettem, az utolso rendes fizetesem szeptemberben volt, azota volt egy fel magyar fizum, az elso teljest majd karacsonykor kapom meg.

Behajtó70 2011.12.17. 21:59:49

Ébredés 23 év után?

Hát igen, azt látná, hogy az összes(!!!) volt kommunista nyikhaj, az 56-os gyilkosokkal együtt továbbra is a pofájába röhög, nem egy közülük milliárdos, a megmaradt régi üzemek új tulajdonosaiként feszítenek, aki meg nem, az 2-300.000-os havi nyugdíjjal áztatják pofájukról a hévízi több réteg bőrt!

Amíg nem jön valaki, aki lemossa ezt a mocskot az országról, addig jobb is a kóma!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.18. 01:27:23

@Kőmíves Kelemen: nem hazudtak
nagyapad jobban elt a dednagyapadnal, es apad a nagyapadnal, valamint Te is jobban elsz az apadnal
ez teny

Putyilov gyári melós 2011.12.18. 01:46:25

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

AVH már megint van elvtársam - most épp AlkotmányVédelmi Hivatal.
Orbán mindent nemzetinek keresztelt át, egyedül a Nemzetbiztonsági Hivataltól vette el a nemzeti jelzőt és keresztelte át AVHra.

Ezt legalább ismerjük :O)))

"2010-ben a második Orbán-kormány az NBH nevét Alkotmányvédelmi Hivatalra (AH) változtatta."
hu.wikipedia.org/wiki/Alkotm%C3%A1nyv%C3%A9delmi_Hivatal

radikalisviccek 2011.12.18. 02:19:27

a sok kemény legényből ki volt ott 2006ban, amikor esély mutatkozott az egész fasszopó horda elsöprésére? Ja hogy senki mert inkább a fotelt fingottátok tele :)

Csetepaté márki 2011.12.18. 10:02:08

@waszabi: Akkor javaslom mint magyar szépirodalmat továbbra is a Vilidzsi Hírmondót Kőmíves Kelemennel Arany vagy Ady helyett.

csoko20 2011.12.18. 10:10:21

Azért van annyi különbség, hogy most nem lőnek agyon a magyar-osztrák határon. Szóval én nem lógattam volna föl magam...

Mr. Waszabi 2011.12.18. 10:24:41

@subrik: miért kell kockának, kategorikusnak lenni?
Ártatlan, jószándékú gondolat volt, ami ennek a posztnak olvasása nyomán keletkezett bennem, nem pedig Ady vagy Arany olvasása közben. Ez nem degradálja a neves írókat, hanem e poszt szerzőjét dicséri. A kettő nem mond ellent egymásnak. A szépirodalom nem egy konzerv, ami egy bizonyos korszak kizárólagos jellemzője volt, hanem folyamatosan létezik, keletkezik. És ma sem csak azok művelik, akiknek nyomtatott könyvük jelenik meg. Szerintem.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.18. 10:34:14

@subrik: @waszabi:

Érdekes ez a dolog.
Szeretem Aranyt (Adyt kevésbé), és számos szépirodalmi művet is olvasok.
De basszus... én már kurvára unom őket, mert egyszerűen egy Arany nem "termelődik" újra, véges.
(Hofit is nagyon szeretem. De kivülről fujom az összes mondatát, ebből következően évente-kétévente bőven elég belefutnom.)

Közben viszont - mivel szeretek olvasni - sorban fogyasztom a többieket. Jót is, rosszat is. Ettől még Arany nem válik rosszá, csak egyszerűen háttérbe szorult, mert ismerem a munkásságát.
És természetesen eszemben sincs Arany-i magasságokba képzelni a firkálmányaimat. Kétperces, szórakoztató művek annak a pár embernek, aki rászánja az időt az olvasására.
A másik blogomon az "Épitési napló"-sagának volt egy lelkes kis közönsége, ez egy kicsit más irányú különálló történetes blog, néha komolyabb témákkal, mint a humor. Nem mindig sikerül, de próbálkozom :)

dr kíváncsivagyok 2011.12.18. 10:37:30

Amíg különböző fórumokon folynak a piszlicsáré , csip-csup viták Orbán lépéseiről EGYESÉVEL külön-külön,....addig venné valaki a fáradságot , hogy EGÉSZÉBEN , ÖSSZEFÜGGÉSEIBEN vizsgálná Orbán lépéseit ....mert Orbán minden lépése arra utal , hogy ki akar minket "pateroltatni " az EU - ból !

Szumi 2011.12.18. 10:46:06

@csoko20: jajj, csak rínak az IQ bajnokok, apple 4s-sel a zsebükben, frankhiteles BMW-ből, frankhiteles lakásban, frankhiteles TV elől, hazatérvén a tunéziai nyaralásból, készülvén a franciaországi síelésre, megtérvén a Tescoban végrahajtott negyvenezres kisbevásárlásból. Azt sem tudja a többség, hogy milyen volt a valódi ( na jó, magyarított verzió) kommunizmus.

Mr. Waszabi 2011.12.18. 11:00:35

@Kőmíves Kelemen: volt szerencsém megismerni a mai magyar, névtelen kortárs írók, költők közül párat. Fantasztikus alkotásokkal találkoztam, csak tátom a számat.
Az elterjedtség ma nem mutatja az alkotás minőségét, vagy a tehetség mértékét, mert a pénzről szól. Régen ez másképp volt, egyszerűbb volt. De ugyanez elmondható a zenészekről is.

Nézz be ide, ha érdekel: gorbekor.hu/

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.18. 11:15:19

@waszabi:
Amíg el nem dől az e-book - sima nyomtatott könyv csata, addig nincs értelme "megélhetési írónak" lenni.
A könyvkiadók olyan szerződéseket iratnak alá az írókkal, hogy szégyen... Gyakorlatilag semmi sem jut nekik.
Akkor már inkább az Amazonra kell feltolni, ott az e-book 2-3 dolláros árából 70% marad nálad.

Csakhogy:
A magyar nyelv ugyebár rétegnyelv, borzasztó kicsi a népesség, ezen belül az olvasótábor pláne, ezen belül az e-bookért fizetni akaró tábor mégkisebb.
Angolra forditani önköltségen egy regényt 7-800e Ft. Ezt fel lehet tolni az Amazonra, és reménykedni. 2000 fizetős letöltés után már kijössz nullára...
Szóval remény van, de kezdőtőke nélkül nem mész semmire.

Mr. Waszabi 2011.12.18. 11:31:45

@Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni akar, az alkothat a neten. Akit meg érdekel, az keresi és megtalálja. Ez működik és élmény az alkotónak és olvasónak is. Ráadásul közvetlen eszmecsere és visszajelzések lehetőségét is biztosítja. Persze a klasszikus érvényesülési motívumokról le kell mondani, mert pénz az nem lesz belőle, annyi meg pláne nem, hogy megéljen belőle valaki. Nem rossz, ha valaki igazi karriert tud befutni, de annak sem kell boldogtalannak lennie, akinek nem ilyen sors szabatott. Hozzátesz mindenképp valamit a világhoz, emberekhez. Így fogom fel.

Skodakék Fábia 2011.12.20. 16:39:02

Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki rendesen ledolgozott egy életet.
Most kb 100ezer embertől egy pillanat alatt elvették ezt...

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.10.25. 08:29:01

@Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól, aki ledolgozott egy életet.
süti beállítások módosítása