HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2010.12.14. 06:46 KömKel

Szelektív hulladékgyűjtés

Címkék: közérdekű hulladék polgi szelektiv

 Nyáron beinditottuk a környező településekkel karöltve a szelektiv hulladékgyűjtést. Ennek érdekében a faluban 5 helyen lehetett lerakni a válogatott szemetet. Azért irom, hogy lehetett, mert már csak kettő helyen vannak meg a konténerek.

Felhivom a lakosság figyelmét, hogy a konténereken nem azért van kerék, hogy könnyebben haza lehessen guritani! Kicsit drága kutyaháznak (ugye Józsi bácsi?), cefrét tartani benne pazarlás, ahhoz nem elég légzáró... és szánkózni sem jó, mert bár több személy belefér, de nagyon feltűnő jelenség egy zöld műanyag izé, amint őrült tempóban száguld el az ember SZEME ELŐTT!

A másik probléma a lakosság hozzáállása a szelektiv szemétgyűjtéshez. Továbbra is találunk nem odaillő szemetet a konténerekben, pedig már 20 nyelven van ráirva mindegyik oldalára a megfelelő szöveg, sőt a szine alapján is lehet különbséget tenni.

A konténerek szine viszont NEM azt jelenti, hogy oda csak olyan szinű szemetet lehet rakni!

Sokan felvetették, hogy mi a fenének válogassák külön a szemetet, amikor a kukásautó úgyis egybeönti az egészet. Ez egy közkeletű tévedés, a kukásautó speciális, fakkokra van osztva, igy a szemetet külön válogatva szállitják el.

Mellesleg a Gát utcai hulladáktároló szigetet azért szüntettük meg, mert a dögkút felé menet páran elfáradtak, és a tetemeket beledobálták a konténerekbe. A két kukás pszichiátriai kezelésére pénzgyűjtést kezdeményeztünk, a takszövben lehet befizetni "Kedvencek temetője" jeligére.

A műanyag palackokat tapossák össze, mielőtt kidobják, hogy kevesebb helyet foglaljon. De ne kupakkal a tetején, mert megint fizethetik a betört ablaküvegeket.

Apropó üveg. Megkérem Juliska néni örököseit, hogy a 70 év alatt összegyűjtögetett befőttes üvegeket ne egyszerre dobják ki, külön kukásautó fog menni házhoz. Három.

A fémdobozos hulladékokat továbbra is csak a rendőrség előtt elhelyezett szigeten gyűjtjük. Aki át tudja magát verekedni a homokzsákos, vizesárkos akadálypályán, és legalább 51%-ban fehér pigmentállományú, Kovács tizedesnél leadhatja a szemetet. Visszafelé menet fémdetektoros átvizsgáláson kell átesni, nehogy valami "véletlenül" kimaradjon. (Ede bácsitól elnézést kérünk a kivert fémfogai miatt, a kisboltban év végéig ingyen kapja a bébitápszert)

A fémhulladék elszállitását helikopterek, motoros felvezető rendőrök, és kommandósok kisérik. Tudom, hogy a Győzike-show miatt népszerű lett a "Bejaasszonyozás", de ilyenkor ne szólongassuk az asszonyt, mert könnyen gumilövedéket kapunk a pofánkba. 

A múltkori szállitás ellen tiltakozó Orsós-család a hidhoz láncolta magát tiltakozásképpen. Aki megkeresi a lakatkulcsot, vagy vasfűrészt, fogót visz nekik, egy hónapos közmunkát kap jutalmul. Etetni szabad őket.

üdvözlettel:

Polgi

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr582514507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbenedek 2010.12.14. 19:48:28

Kedvencek temetője - ez jó

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.15. 09:18:51

@mbenedek: Mennyivel szebben hangzik, mint a "szociális húsbolt"...
süti beállítások módosítása