HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

Utolsó kommentek:

PuZsu61 2014.01.17. 14:16:51

Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem teszi egyenlőkké az embereket, nem szünteti meg a rivalizálást és a kitűnni vágyást, a többet akarást, csak a kiszolgáltatottságot szünteti meg azzal, hogy létbiztonságot ad, valamint elegendő tőkét ahhoz, hogy a "dolgozók szolgáltatásaira, a többre vágyók ötleteire legyen fizetőképes kereslet? :P

Bejegyzés: Az osztály bukása

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2013.05.28. 16:26:04

Szerintem pedig:
1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod. (per pillanat az van, hogy a gazdagabbak sikeressé tétele érdekében kifosztja az állam a szegényeket - ez szép dolog?)

2. Ha kapsz valamit amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett megdolgozni. (per pillanat az egykulcsossal pl. havi sokat kapott - többlet munka nélkül a jómódú és bizony az eleve kiskeresetűnek emelkedtek a levonásai, vagyis a minimálbéresek kárán gyarapodott munka nélkül a jól kereső, aki semmit nem adott hozzá)

3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig amíg azt valaki mástól el nem veszi először. (így van, per pillanat az orbán rezsim éppen ezt csinálja, amit elvesz a betegektől, a segélyezettektől, az iskolásoktól, a kutatástól, és a többi helyről... azt adja oda a saját oligarcháinak - pl. közgépes nyertesként elrabol mások elől szinte minden lehetőséget, hogy az állam kasszájából részesülhessen csakafidesz, csak a közgép - lsd. legfrissebben a dohánymaffia!)

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod. (hát ezt jó lenne bevésni az agyakba! - ez nagy igazság!)

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni mert a másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad. (így van! A jelenlegi politikai és gazdasági elit pontosan ezt használja ki: "úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni", mert az adónk felhasználásával is irtózatos pénzekre tehetnek szert. És bizony már rég rájöttek a szavazók, hogy a büdzsé java csakafideszre fordítódik, akik nem csinálnak semmit, emez szavazó pedig alig tud a saját jól megérdemelt fizetésének picurka hányadából megélni... az ország pedig valóban a bukás felé halad. Ez a kapitalista kizsákmányolás természete, főleg ha megspékeli egy kormány valami diktatúraszerű országirányító mechanizmussal. Nagyon nagy a kaki, valóban!

Bejegyzés: Az osztály bukása

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.10.25. 08:29:01

@Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól, aki ledolgozott egy életet.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Skodakék Fábia 2011.12.20. 16:39:02

Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki rendesen ledolgozott egy életet.
Most kb 100ezer embertől egy pillanat alatt elvették ezt...

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Mr. Waszabi 2011.12.18. 11:31:45

@Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni akar, az alkothat a neten. Akit meg érdekel, az keresi és megtalálja. Ez működik és élmény az alkotónak és olvasónak is. Ráadásul közvetlen eszmecsere és visszajelzések lehetőségét is biztosítja. Persze a klasszikus érvényesülési motívumokról le kell mondani, mert pénz az nem lesz belőle, annyi meg pláne nem, hogy megéljen belőle valaki. Nem rossz, ha valaki igazi karriert tud befutni, de annak sem kell boldogtalannak lennie, akinek nem ilyen sors szabatott. Hozzátesz mindenképp valamit a világhoz, emberekhez. Így fogom fel.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.18. 11:15:19

@waszabi:
Amíg el nem dől az e-book - sima nyomtatott könyv csata, addig nincs értelme "megélhetési írónak" lenni.
A könyvkiadók olyan szerződéseket iratnak alá az írókkal, hogy szégyen... Gyakorlatilag semmi sem jut nekik.
Akkor már inkább az Amazonra kell feltolni, ott az e-book 2-3 dolláros árából 70% marad nálad.

Csakhogy:
A magyar nyelv ugyebár rétegnyelv, borzasztó kicsi a népesség, ezen belül az olvasótábor pláne, ezen belül az e-bookért fizetni akaró tábor mégkisebb.
Angolra forditani önköltségen egy regényt 7-800e Ft. Ezt fel lehet tolni az Amazonra, és reménykedni. 2000 fizetős letöltés után már kijössz nullára...
Szóval remény van, de kezdőtőke nélkül nem mész semmire.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Mr. Waszabi 2011.12.18. 11:00:35

@Kőmíves Kelemen: volt szerencsém megismerni a mai magyar, névtelen kortárs írók, költők közül párat. Fantasztikus alkotásokkal találkoztam, csak tátom a számat.
Az elterjedtség ma nem mutatja az alkotás minőségét, vagy a tehetség mértékét, mert a pénzről szól. Régen ez másképp volt, egyszerűbb volt. De ugyanez elmondható a zenészekről is.

Nézz be ide, ha érdekel: gorbekor.hu/

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Szumi 2011.12.18. 10:46:06

@csoko20: jajj, csak rínak az IQ bajnokok, apple 4s-sel a zsebükben, frankhiteles BMW-ből, frankhiteles lakásban, frankhiteles TV elől, hazatérvén a tunéziai nyaralásból, készülvén a franciaországi síelésre, megtérvén a Tescoban végrahajtott negyvenezres kisbevásárlásból. Azt sem tudja a többség, hogy milyen volt a valódi ( na jó, magyarított verzió) kommunizmus.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

dr kíváncsivagyok 2011.12.18. 10:37:30

Amíg különböző fórumokon folynak a piszlicsáré , csip-csup viták Orbán lépéseiről EGYESÉVEL külön-külön,....addig venné valaki a fáradságot , hogy EGÉSZÉBEN , ÖSSZEFÜGGÉSEIBEN vizsgálná Orbán lépéseit ....mert Orbán minden lépése arra utal , hogy ki akar minket "pateroltatni " az EU - ból !

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.18. 10:34:14

@subrik: @waszabi:

Érdekes ez a dolog.
Szeretem Aranyt (Adyt kevésbé), és számos szépirodalmi művet is olvasok.
De basszus... én már kurvára unom őket, mert egyszerűen egy Arany nem "termelődik" újra, véges.
(Hofit is nagyon szeretem. De kivülről fujom az összes mondatát, ebből következően évente-kétévente bőven elég belefutnom.)

Közben viszont - mivel szeretek olvasni - sorban fogyasztom a többieket. Jót is, rosszat is. Ettől még Arany nem válik rosszá, csak egyszerűen háttérbe szorult, mert ismerem a munkásságát.
És természetesen eszemben sincs Arany-i magasságokba képzelni a firkálmányaimat. Kétperces, szórakoztató művek annak a pár embernek, aki rászánja az időt az olvasására.
A másik blogomon az "Épitési napló"-sagának volt egy lelkes kis közönsége, ez egy kicsit más irányú különálló történetes blog, néha komolyabb témákkal, mint a humor. Nem mindig sikerül, de próbálkozom :)

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Mr. Waszabi 2011.12.18. 10:24:41

@subrik: miért kell kockának, kategorikusnak lenni?
Ártatlan, jószándékú gondolat volt, ami ennek a posztnak olvasása nyomán keletkezett bennem, nem pedig Ady vagy Arany olvasása közben. Ez nem degradálja a neves írókat, hanem e poszt szerzőjét dicséri. A kettő nem mond ellent egymásnak. A szépirodalom nem egy konzerv, ami egy bizonyos korszak kizárólagos jellemzője volt, hanem folyamatosan létezik, keletkezik. És ma sem csak azok művelik, akiknek nyomtatott könyvük jelenik meg. Szerintem.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

csoko20 2011.12.18. 10:10:21

Azért van annyi különbség, hogy most nem lőnek agyon a magyar-osztrák határon. Szóval én nem lógattam volna föl magam...

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Csetepaté márki 2011.12.18. 10:02:08

@waszabi: Akkor javaslom mint magyar szépirodalmat továbbra is a Vilidzsi Hírmondót Kőmíves Kelemennel Arany vagy Ady helyett.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

radikalisviccek 2011.12.18. 02:19:27

a sok kemény legényből ki volt ott 2006ban, amikor esély mutatkozott az egész fasszopó horda elsöprésére? Ja hogy senki mert inkább a fotelt fingottátok tele :)

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Putyilov gyári melós 2011.12.18. 01:46:25

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

AVH már megint van elvtársam - most épp AlkotmányVédelmi Hivatal.
Orbán mindent nemzetinek keresztelt át, egyedül a Nemzetbiztonsági Hivataltól vette el a nemzeti jelzőt és keresztelte át AVHra.

Ezt legalább ismerjük :O)))

"2010-ben a második Orbán-kormány az NBH nevét Alkotmányvédelmi Hivatalra (AH) változtatta."
hu.wikipedia.org/wiki/Alkotm%C3%A1nyv%C3%A9delmi_Hivatal

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.18. 01:27:23

@Kőmíves Kelemen: nem hazudtak
nagyapad jobban elt a dednagyapadnal, es apad a nagyapadnal, valamint Te is jobban elsz az apadnal
ez teny

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

Behajtó70 2011.12.17. 21:59:49

Ébredés 23 év után?

Hát igen, azt látná, hogy az összes(!!!) volt kommunista nyikhaj, az 56-os gyilkosokkal együtt továbbra is a pofájába röhög, nem egy közülük milliárdos, a megmaradt régi üzemek új tulajdonosaiként feszítenek, aki meg nem, az 2-300.000-os havi nyugdíjjal áztatják pofájukról a hévízi több réteg bőrt!

Amíg nem jön valaki, aki lemossa ezt a mocskot az országról, addig jobb is a kóma!

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

]{udarauszkasz 2011.12.17. 21:27:58

@Kőmíves Kelemen: ez igaz. Csak olyan helyre kell nyulni, ahol nem darazsak hemzsegnek a bodonben, hanem mez, es ehhez nem is olyan keves szerencse kell. Nekem nem volt, kiraboltak, az exfonokom 1600eurommal log, munkanelkuli lettem, az utolso rendes fizetesem szeptemberben volt, azota volt egy fel magyar fizum, az elso teljest majd karacsonykor kapom meg.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.17. 21:22:07

@]{udarauszkasz:
Én még egy kis ideig kivárok, mert nincs kedvem megint költözni, pár éve jöttem haza.

De ha nem változik GYÖKERESEN meg az egész, akkor tényleg tipli vissza, családostól.

A tunyuló nyugati "őslakosságról" a véleményeddel egyetértek, viszont hozzáteszem, hogy pont emiatt lehet nagyon jól megélni odakint, ha szorgalmas az ember.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg

]{udarauszkasz 2011.12.17. 21:09:09

@Kőmíves Kelemen: En eleg sokat vagyok nyugaton, es hat 10 evvel ezelott azert tenyleg jobb volt, mint manapsag. Az viszont teny, hogy a tozsgyokeres nemet, es osztrak, meg most is jol el. A vendegmunkasok pedig csinaljak a retekmunkat, a tozsgyokeresek meg eltunyulnak, mert nem tanulnak meg dolgozni. Foleg a varosiak. Meg nem hanyatlik, de fog. Ennek ellenere nekem is jobban huz nyugatra, mert Magyarorszagon mar tenyleg nem lehet megelni, nincs mire tervezni. Ha valaki nem all itt a talpara nagyon gyorsan, es nagyon kemenyen, akkor par evtized alatt ez az orszag egyszeruen megszunik letezni, es ezt en nem fogom megvarni.

Bejegyzés: Falusi krónikák: A magyar beteg