HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2011.01.11. 05:57 KömKel

Falusi krónikák: Lucky Luk'

Címkék: fikció horoszkóp krónika

 Hiába volt túl a harmincon, még mindig édesanyjával élt kettesben a Nimród utcai kis családi házban. Persze ez annyira nem furcsa dolog, ha a fiú akut alkoholista, vagy bűnronda, esetleg informatikus. De Lukács viszonylag jóképű volt, szerencsés testalkattal rendelkezett, azaz hiába tömte anyja mindenfélével, csak nem akart "megemberesedni". Vékony volt, de azért szálkás izomzatú. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Három dolog miatt vették szájukra a helyi vénasszonyok (nem úúúúúúgy!).

Először is, nem ivott alkoholt! EGYÁLTALÁN! Másodszor nem evett húst! Harmadszor nem érdekelték a nők! Ez azért egy kis faluban eléggé kirekesztő tud lenni... 

Egyszer összefogott érte a falu, hogy legalább a szüzességét veszitse el minden fronton, ne maradjon szégyenben. Keritettek egy chippendale fiút, aki hajlandó volt lány lenni ha kell. A hentes készitett neki kolbászból és pulykapárizsiből tangát, valamint jól leitatták pálinkával, hogy minden pórusából az folyt. Lukácsnak ez sem kellett, szegény szriptizes lógó fejjel és lógó egyébbel távozott. Mondjuk a heti futóedzést legalább letudta, mert a falu kóbor kutyái igencsak kiváncsiak voltak a kolbászaira. Szerencsétlen pont Gyurka bácsi kertjében keresett menedéket, a gyengén látó öreg meg a szag alapján azt hitte, valamelyik cefrés hordója megérett, és önálló életre kelt. Leütötte hát a gereblyével, és betuszkolta a pincébe.


 

Szóval Lukácsunk szűz maradt, lassan mindenki feladta a reményt. A polgármester azon kezdett gondolkozni, hogy mutogatni kezdik a (nemlétező) turistáknak a falu lükéjét. Rá is ragadt a név: Lüke Luk'.

Pedig semmi baja sem volt, csak belebolondult a spirituális dolgokba, és nem akarta magát beszennyezni se hússal, se muffal, se piával. Rengeteg könyve volt ezotériával, horoszkópokkal kapcsolatban, szobájában csontig kopott a parketta a sok jógázástól. Szerencséjére Németországban élő édesapja támogatta őket, igy naphosszat zümmöghetett és égethette a füstölőit. Utóbbinak a szomszédok örültek, mert a környéket messziről elkerülték a szúnyogok, sőt a galambok se szartak a szent területre...

Egyszer aztán Lukács, szokásához hiven az egyik napilap horoszkópját olvasta.

Önre ma nagy szerencse vár, ne habozzon megragadni az alkalmat.

Szerencseszámai: 4, 6, 13, 55, 79

 

Megtette a számokat az ötöslottón. És TELITALÁLAT!

Igaz, hogy előző héten vitték el a 4 milliárdot, és neki "csak" 30 millió jutott, de igy is bekerült a falu felső százába, nem is rossz helyezéssel. Lüke Luk' megszűnt létezni, megszületett Lucky Luk'.

Az élete is teljesen megváltozott, mindenki a kegyeit kereste a faluban. Az iskolai menzán bevezették a Lukács-menüt, az általa javasolt étrenddel, természetesen az árkülönbséget zsebből állta (180 Ft helyett 1450 Ft/gyerek). A gyerekek nem rajongtak érte, a moslékot elhordó Józsi bácsi szerint a sertések is lázadással fenyegetőztek.

A jósolt nyeremény is megtette hatását, Lukács azzal kezdte a napot (még az ágyban), hogy elolvasta az elérhető horoszkópokat, és aszerint tervezte a napját. Ha balszerencsés napot igértek, inkább ágyban maradt, kivédve a sorscsapásokat.

Később felfogadott magához embereket, hogy elősegitsék a sorsát. Volt nagy tolongás a felvételinél, a fél falu ott kigyózott a ház előtt. Háromszázezer zsebbe, plusz százezer sikerdij minden egyes jóslás teljesitése után? Még a polgármester is gondolkodott a váltáson.

Végül öt ember lett a szerencsés, akik a Sors keze alá dolgoztak. Felosztották egymás között a teendőket. Hárman hajnalban az újságos autót már a falu határában elcsipték, a másik kettő a netes horoszkópokat bújta.

Sosem lehetett előre tudni, melyiket választja igazinak aznapra, igy fel kellett készülniük.

A bolygók balesetveszélyt jeleznek, de ha szokása ellenére nem kapkod, nem lehet semmi baj. Ma talán egyedül kell döntenie valamely ügyben. Kellő magabiztossággal sikerre számíthat.

Ez igazán kemény dió volt, két ember ment Lukács előtt, kettő mögötte egész nap. Komplett testőrség, durvább, mint Obamának. A faluban tátott szájjal nézték, ahogy elvonulnak az iskola felé, ahol a tornateremben jógaórát tartottak.

Ernő és Gyula kezükben hólapáttal őrült módon hányták kétoldalra a  havat, közben a hátsó kollégáik a Boss lába elé szórták a homokot. A sulinál Ernő kénytelen volt beledobni a vadiúj Devergo kabátját a pocsolyába, nehogy az utolsó métereken bukjanak el. A jóga alatt pihenhettek, ott nem fenyegetett semmiféle veszély.

Nem úgy a sok amatőrt, akik jelentkeztek az órára. Annyi összecsomózott végtagot az ügyeletes orvos se látott még, a gyógyszerész ládaszámra adta el az izomlazitó kenőcsöket. A 120 kg-os zsírmacák úgy nyomták a Pálmafa-pózt, mint a huzat. A biosztanár szerint így néztek ki azok az őslények, amik először kimásztak a tengerből, és lábra álltak, fulladozva a légkörtől.

- Orron belégzés... szájon kifújás... - vezényelt Lukács.

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy tátott szájjal hörgés. A vákumtól a sportcsarnok teteje behorpadt.

Kifújás, nyögés, diszkrét fingás. A tető visszaállt az eredeti formájába. (a szagelszivó ventillátorok beindultak)

Minden nehézség ellenére a nők nem tágitottak, mindegyik a feleség posztjára pályázott. Ennek érdekében nem riadtak vissza semmitől, a hentes nagy bánatára a fél falu vegetáriánus lett, a másik fele meg antialkoholista. A két részhalmaz csak Lukács esetében metszette egymást, rajta kivül nem volt olyan, aki a két örömforrásról egyszerre lemondott volna. Minden igyekezetük hiábavaló volt azonban, nem tudták áttörni a "szűzhártyát".

A jógaóra után ebédelni mentek a Vega-kajáldába, amit természetesen Lukács bérelt és üzemeltetett. Vele vonult a fél jóga osztály is, lesve a Mester minden lépését. Ma krumplifőzelék és szójafasirt volt a menü, ebből rendelt mindenki. Egy kanál főzelék, egy falat fasirt, három falat a kabátujjba rejtett rántotthúsból.

Miután jóllaktak, Lukács úgy döntött, elmennek a fővárosba moziba, megnézik az új Piranhás filmet, 3D-ben. Bepréselődtek a kocsiba, Gyula vezetett. Olyan óvatosan haladt, hogy a Suzukiból a kalapos öregúr villogtatva és dudálva száguldott el mellettük.

Ernő megvásárolta a jegyeket, középre öt helyet, meg előttük a teljes sort, hogy legyen hová köpködni a pattogatott kukoricát. A film igen strapásnak bizonyult, azok a kurva halak minduntalan rá akartak ugrani a főnökre, alig győzték lenyomni a szék alá. 

- Luk', én mondtam, hogy néha kéne húst enni. Látod mi történik, ha nincsenek fegyelmezve! - morgott Gyula a szék alatt kuporogva.

Visszafelé még óvatosabban vezettek, azt várták mikor ugrik rájuk az óriásplakátról az akciós krinolin.

Szerencsére otthon már Lukácsnak nem volt kedve menni sehová, visszavonult meditálni egyetlen női segédjével, Leával. Mindenki fellélegzett, megvolt a napi siker, egy kiló zsebbe mindenkinek. Ernő ki is dobta a kabátját, minek kimosni... vesz másikat inkább.

Szervezze meg ügyesen a következő napjait. Ha megteheti, utazzon el valahová, az egész napos semmittevés igen jó hatással lehet önre.

Mondanom se kell, ezek voltak a bónusznapok, egész napos tévézéssel, tuti sikerdijjal.

Bizonyos mértékben a jövője múlhat azon, hogy mennyire következetes vagy akár szigorú a megfelelő pillanatban. Nem ártana összeírnia, hogy mire is költi a pénzét, talán akkor jobban beosztaná és több maradna.

Na ez volt az az újság, amit sajnos pont a horoszkópnál rágott szét a szomszéd kutya.

Önre mosolyoghat a szerencse, ne felejtsen el ma sorsjegyet venni.

Rövid, tömör, velős. Lukács azonnal a bankba rohant, onnan pedig egyenesen a lottózóba. A négy szárnysegédje majd belerokkant, mire hazacipelték a rengeteg sorsjegyet. De ez csak a megpróbáltatás kezdete volt, ugyanis le is kellett mindet kapargatni.

Aznapra nem volt sikerdij. Az elköltött 17 millió forintból 2.4 millió nyeremény jött vissza. Mivel pont tizedike volt, az öt segédnek fizetésnap, a menza kérte a havi különbözetet, ami félmillió, valamint a büfé alkalmazottai és rezsiköltsége elvitte a maradékot. Lucky Luk' ott állt megüresedett bankszámlával. Ernőék felismerve a helyzetet elhagyták a süllyedő hajót.

Másnapra már mindenki tudta, hogy a jógaóra érdeklődés hiányában elmarad. A büfén még az éjjel kicserélték a "G" betűt "R"-re, és reggel olajban sűlő hús szagára ébredt a falu. A hentes még a kóbor kutyákat is bedarálta kolbásznak, hogy ki tudja elégiteni az igényeket...

Luk' sokáig aludt aznap, hiszen nem volt aki ébressze. Álmosan kicsoszogott a vécére, majd kócosan, büdös szájjal a korábban kialakitott jógaszoba felé indult. Meglepetésére Leát találta ott.

- Lea, te mit keresel itt?

- Jöttem folytatni a jógaleckét. A nevem pedig Leila, ezerszer mondtam már. Gyere, izgalmas rész jön!

Mellette a földön a könyv a tantraszexnél volt nyitva.

A postaládában lapuló újság szerint:

Ma megtalálhatja élete párját, cselekedjen megfelelően. Ne riassza el az ismeretlen, vágjon neki bátran.

 

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr852575183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sose többé krinolin! 2011.01.20. 11:01:52

A hátam mögött az izzó Nap lassan eltűnne a szalmakalapgyár szürkés épülete mögött, komor sötétség borulna a világra, mégsem kapcsolna be a közvilágítás, ahogy rendesen, és én ellovagolnék innen a faluból az örökö vadászmezőkre.Feriék kalandjai III. fe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.11. 09:13:18

Azóta elhunyt, kínosan igényes, mániákusan rendszerető, aprólékos, mindent elvágólag pakoló és intéző egykori főnököm - amikor a negyedik kedves kolléga mutatta meg neki az én aznapi horoszkópomat - rángatózni, tikkelni kezdett. Az volt benne, hogy "precizitása a környezete idegeire megy"...

AzHofi 2011.01.14. 11:24:53

@Kőmíves Kelemen: hogy nem csak harmincmilliónak, de négy milliárdnak is a seggire lehet csapni meglepően rövid idő alatt :-)

iuliu 2011.01.17. 15:12:05

nagyon komoly írás!

szögyi (törölt) 2011.03.11. 13:17:30

Kelemen mukodj
Nehogy te is eltardásodj!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.03.11. 14:31:12

@szögyi:
Már megszültem ide is a következőt, meg az Épitési naplóba is :)
(jelentem: nálam már feléledt az épitőipar. Akinek nincs munkája, alvásidőt bérelnék tőle)
süti beállítások módosítása