HTML

Vilidzsi hírmondó

Egy átlagos falu ingyenes újságja - online.

Utolsó kommentek

  • PuZsu61: Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a garantált létminimumszintű alapjövedelmek rendszere nem te... (2014.01.17. 14:16) Az osztály bukása
  • térfél: Szerintem pedig: 1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.... (2013.05.28. 16:26) Az osztály bukása
  • Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: @Skodakék Fábia: Stimmt. A kommunizmusban nem a nyugdíjat, hanem az összes javakat vették el attól... (2012.10.25. 08:29) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Skodakék Fábia: Szegény Ede tévedett. Azt hitte kommunizmus van. A kommunizmusban viszont volt nyugdíja annak aki ... (2011.12.20. 16:39) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Mr. Waszabi: @Kőmíves Kelemen: hát, ez a rideg valóság. De csak az egyik arca. Én onnan nézem, hogy aki alkotni... (2011.12.18. 11:31) Falusi krónikák: A magyar beteg
  • Utolsó 20

falusi hírek online

2010.12.10. 11:44 KömKel

Falu GPS üzemzavar

Címkék: gps közérdekű polgi

Mint ismeretes, nyáron nagy sikerrel üzemelte be kisérleti jelleggel új szolgáltatását a Google. Ennek keretében minden lakos kapott egy készüléket a bokájára, levehetetlenül felrakva. 

Rövid ismertető a készülék használatához:

1. A GPS-el ellátott lakosok a tévékészülékeken keresztül nyomon követhetők az otthon ülők számára. (Természetesen csak a családtagokat láthatják.)

2. Ha eltévedne, vagy elkóborolna a családtag, egy gombnyomással üzembe helyezhető a "Hazasegitő" rendszer. Nincs más dolga, mint sodrófával az ajtó mögött állva várni a részeg férjét feltenni a vacsorát melegedni a tűzhelyre.

3. A készülék ütés-, por-, és vizálló kivitelű, felszerelését és levételét csak a szakszervizben végezhetik (USA, Kalifornia, Szilicium-völgy). A készülék házilagosan nem levehető.

4. A "Hazasegitő" üzemmód aktiválásakor a bokára szerelt készülék sipolni kezd, majd a beprogramozott hangon útmutatást ad a legmegfelelőbb útvonalra. A kisebb kitérőket rezgéssel jelzi, nagyobb kitérő esetén gyenge áramütést fejt ki, amely fokozódhat.

5. A készülék hatótávolsága 10 km, 24 óra eltáv esetén értesiti a központot, valamint hazatérésre biztatja a tulajdonost.

6. A készüléket nem kell tölteni, a mozgási energia révén napközben újratöltödik. Amennyiben a töltöttségi szintje alacsonyra süllyed, tulajdonosát mozgásra veszi rá gyengéd áramütésekkel.

Az asszonyok körében a készülék hamar népszerű lett, ám a férfi lakosság, a kocsmák tulajdonosai, valamint a gyerekek kevésbé lelkesedtek.

Néhány élménybeszámoló:

Mátyás, 32 éves autószerelő, nős, két gyereke van:

Először nagyon furcsa volt a lábamon érezni folyamatosan ezt a vackot, de végülis egy-két hét alatt megszokja az ember. A műhely mellett van egy kocsma, ahová az üresjáratokban átjárunk a többiekkel melegedni. Mióta az asszony kezében van az irányitás, minden pénzt hazahordok, a játékgépeknek közelébe se megyek. Sőt, a múltkor egy átutazó lerobbant a falu szélén, én mentem neki segiteni. Már odafelé úton rezgett a bokámon a készülék, hogy menjek vissza, de sajnos nem volt pénz a kártyámon, hogy rácsörögjek az asszonyra. A lényeg, hogy mire odaértünk, már áramütésekkel bombázott a vacak. Elég volt megfognom a motorháztetőt és bebikáztam a kocsit! 

Tamás, 11 éves, általános iskolás tanuló:

Korábban mindig elcsavarogtam az iskolából, untam az egészet. Mióta megvan a készülék, minden órát éberen végigülök, mert aludni sem enged. Viszont az első két hét lázadozása miatt profin megtanultam brékelni - köszönhetően az áramütéseknek -, jövőre indulok az országos bajnokságban.

Elza, 67 éves nyugdijas:

Én automatikus programozást kértem a készülékre, délelőtt 11-re, és este 16 órára kell mindig hazaérnem, akkor kezdődik a Romantikán a kedvenc sorozatom. Tökéletesen működik, csak annyi a kérésem, hogy hangosabban beszéljen, mert mindig félreértem amit mond, és más irányba fordulok. Az én koromba meg már a rezgéstől könnyen kiugrik a műfogsor...

 

A tegnapi meghibásodásért a szolgáltató elnézést kért, és mindenkit kárpótolni fog a kavarodásért. A rendszert leállitották, hamarosan megérkeznek a szerelők eltávolitani a készülékeket.

(ezúton is felszólitjuk a férfi lakosságot, hogy NE próbálja leszedni, mert úgy járnak, mint az Utcaseprő Féllábú Bandi!)

Polgi

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://faluujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr462506301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vilidzs Pipöl · http://faluujsag.blog.hu 2010.12.10. 12:17:37

és arról miért nem esik szó, hogy mindenki megutálta Kerekes József hangját, mert milliószor hallotta ettől a sz.rtól, hogy "Ottvagyunkmár? Ottvagyunkmár?"

Guszti

Vilidzs Pipöl · http://faluujsag.blog.hu 2010.12.10. 12:19:16

vagy arról a fejlesztésről, amit én mondtam? Szeretném, ha lenne benne egy bebaszott üzemmód, amikor nem nyilegyenes útvonalat jelöl ki hazefelé, hanem cikkcakkosat, ahogy a jó magyar ember szeret menni részegen!

Laci

Vilidzs Pipöl · http://faluujsag.blog.hu 2010.12.10. 12:21:29

A kocsmák fele tönkrement ez alatt a fél év alatt. A kurvákról nem is beszélve!

Lujza

Vilidzs Pipöl · http://faluujsag.blog.hu 2010.12.10. 12:24:38

Nekem nem kell kárpótlás, örülök, hogy az impotens férjem helyett végre egy fickós ember érkezett. Köszönöm Gúgöl!
Nem tudom a férjemet hová irányitotta a szerkezet, de üzenem neki, hogy maradjon is ott!

Saci
süti beállítások módosítása